söndag 13 april 2014

Kanonmatch av ÖSK!

ÖSK gjorde en jätteinsats mot AIK, med ett oavgjort resultat som kändes som en seger. Svartvitt ska absolut inte be om ursäkt för någonting, och 1 – 1 var rättvist. Rättvisa ja, kan inte domaren skipa sådan så får väl han där uppe göra det. För själva kvitteringen var en skänk från ovan, men tre uteblivna straffblåsningar vägde väl upp den överraskande målchansen. Den uppkom alltså när AIK-målvakten Stamatopoulus ställde till det och tappade bollen till fristående Hasani, som inte gjorde något misstag och återigen blev matchhjälte.

Även Oscar Jansson i ÖSK-målet schabblade vid ett tillfälle. I den första halvleken fick bollen en besvärlig uppstuds efter en bakåtpassning som gjorde att han inte hade kontroll över den och utsparken träffade en framrusande AIK-forward. ÖSK hade tur där att inte bollen förpassades in i mål igen, ungefär som vid Zlatans konstmål mot Ungern 2009.

En bra målvakt ska ha tur. Oscar är bra och således har han också tur. Men det mesta byggs på skicklighet. Han placerar sig rätt och timingen är utsökt vid utrusningar. Oscar kommer vara guld värd för ÖSK denna säsong, med ordet ”guld” menas förstås inte ett SM-tecken. Men spelar han och laget så här i fortsättningen väntar fler framgångar och man kommer bli svårslagna. Vi har alltså att göra med en liten seriefinal mot Malmö FF hemma i fjärde omgången. Vem kunde ha trott det innan säsongen?

Den gedigna insatsen och poängen i Solna var utmärkt reklam inför onsdagens hemmamatch och vid hyfsat väder borde det kunna bli bortemot 10 000 på läktarna. Det är ju ändå de regerande mästarna som kommer på besök, med många stjärnor i laget. Kan man ha samma bollkontroll som mot AIK så kan det mycket väl bli poäng igen. Om jag inte minns fel så var det i Peo Ljungs debutmatch på hemmaplan som ÖSK mycket överraskande vände 0 -1 till 2 -1 mot MFF för två år sedan. Det mest minnesvärda från det året.

Återigen gör Nordin Gerzic en stormatch och styr spelet på ett säkert sätt. Ja, för det mesta i alla fall, ibland blev det bolltapp som kunde bli farligt bakåt. Det var just ett bolltapp som indirekt orsakade AIK:s tidiga ledningsmål, denna gång av Daniel Gustafsson. Även om AIK-anfallarna fick maximalt flyt efter omställningen.

Men Daniel gjorde många bra saker också och hade bara otur att han fick bollen för långt ifrån sig efter returen på Nordins ribbträff på frispark. DG hade också ett utsökt läge på sin vänsterkant, men då smet det hårda skottet strax utanför målramen i stället.


Riktigt illa av domaren Johan Hamlin att inte våga blåsa straff i den första halvleken då Ahmed Yasin blev brutalt bortknuffad av AIK-backen Nisse Johansson. Men som sagt, 1-1 får anses som rättvist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar