tisdag 24 september 2013

Ska 1-1 bli ÖSK:s fall i år?

Ständigt dessa 1-0-ledningar som kvitteras. Ikväll hade ÖSK ändå mer tid på sig för ett vinstmål, men det låser sig. Personligen tycker jag att det är alldeles för mycket inläggsbollar på chans. De flesta försvar brukar ha koll på sådana bollar och det är inte ofta de resulterar. Nu gjorde ÖSK visserligen mål vid ett sådant tillfälle, men mot Brage hade det förmodligen varit mer effektivt med snabba instick utefter marken.

Bytet Pode/Atashkadeh hade jag gärna sett ännu tidigare, eftersom William är kvick efter marken och har bra bollbehandling. Det visade han de få minuter som han var inne. Sedan vet man ju inte hur länge hans kropp håller efter skadan. Eftersom ÖSK inte gör så många mål numera gäller det att hålla tätt. Tyvärr måste jag säga att Oscar Jansson får ta på sig poängmissen. Inte så mycket för att han tappade bollen vid kvitteringen, utan mer för att han missbedömde sin stolpe. Skottet hade gått minst en meter utanför och det var egentligen ingen målchans, men det blev så p.g.a. felbedömningen.

Däremot räddade han ett par frilägen som Brage förskaffade sig i den första halvleken, speciellt i den 5:e matchminuten då Jansson och Nkili fredade målet tillsammans. Där var hemmalaget verkligen illa ute. För ÖSK:s del gäller det i fortsättningen att få till 2-0-ledningar, för en sådan har laget väl inte släppt tidigare i år.

ÖSK är fortfarande tvåa i tabellen och får fortsätta att fiska efter vårformen. Frågan är om den hinner infinna sig innan säsongen är slut?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar