onsdag 26 juni 2013

Rekord i sista vårmatchen


                                          Nu får vi inte se denna slitna plan något mer.

Ja, nu är det rekord för ÖSK. Aldrig någonsin har man öppnat med åtta raka segrar. Jag dubbelkollade med ÖSK:s sifferorakel Christer Blom och rekordet är alltså ett faktum. Det är något att ta med sig över sommaruppehållet. Matchen ikväll var också den sista på nuvarande konstgräs som endast funnits i 2 ½ år. Redan imorgon börjar de riva upp mattan för att lägga en ny, enligt ÖSK:s matchvärd Krister Linnér.

Precis när jag skriver dessa rader ser jag på tv:n i ögonvrån att Brasiliens Julio Cesar tar en Uruguay-straff. Semifinalmatchen i Confederation cup för mig därför vidare i denna text till ÖSK:s fenomenale målvakt Oscar Jansson. Efter lagets stora målvaktsproblem förra året är det som en skänk från ovan med en sådan säker sista utpost. Måtte svartvitt behålla honom i åtminstone några år till. Det är inte första gången han räddar poäng för ÖSK och efter kvällens klassräddning i den 58:e minuten hände det igen, eftersom hemmalaget bara vann med 1 - 0 mot Ljungskile.

Nåväl, Oscar hade också en del tur. Bara tre minuter senare höll han på att tappa in en boll (en målkamera hade dock visat på ett "ickemål"). Och bara några minuter senare fick han se hur en Ljungskilefrispark gick rakt i ribban. Möjligtvis att Oscar var på bollen något?

Således var det ingen kassaskåpsäker seger, även om det inte saknades chanser. Och som vanligt var det Crespo som hade flest lägen, bland annat en lobb i ribban. Ett annat bra tillfälle för honom kom i den första halvleken då han blev upphakad i straffområdet, men ändå fick iväg ett skott. Tydligen tyckte domaren att detta var tillräckligt för att inte blåsa. Hade Crespo däremot valt att slänga sig hade situationen blivit tydligare. Domarnas ageranden vid liknande situationer är ganska godtyckliga. Såg en snarlik situation i matchen Åtvidaberg - Syrianska där en Åtvidspelare fick straff trots att han kunde avsluta.

Lägg därtill att Mohammed Saeid hade ett stolpskott i den första halvleken så ser man att det inte saknades chanser och segern var helt rättvis. Uppehållet kommer lägligt för Saeid som får läka sin skada under några veckor. I andra halvlek blev han utbytt mot Nkili. På tal om skador så var sjukstugan så pass stor i Ljungskile att man hade tre 15-åringar på bänken. Hela sju ordinarie spelare var borta. Två av 15-åringarna fick hoppa in sista fem minuterna, men kunde inte ändra resultatet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar