onsdag 19 juni 2013

Händelserikt i Göteborg

Så länge som ÖSK spelar 1 - 1 borta mot toppkonkurrenterna i superettan är det ingen större fara på taket. Så har hänt mot både Falkenberg, Assyriska och nu ikväll mot Gais. Trots många målchanser för bägge lagen vill man nog hålla ÖSK som närmast segern. Särskilt eftersom man onödigt slarvade vid baklängesmålet, vilket Magnus Wikström får ta på sig. En sämre passning till Nkili skapade en Gais-kontring där det såg ut som om Wikström och Berisha tvekade om vem som skulle ta upp kampen mot Joel Johansson. En obeslutsamhet som kostade viktiga tiondelar och som räckte för att Johansson skulle kunna runda ÖSK-målvakten.

Dessförinnan hade ÖSK fått en helt riktigt dömd straff. Ahmed Yasin fick bollen i straffområdet och skulle just skjuta när han blev upphakad av en gaisare. Domaren stod så pass bra till och hade situationen under kontroll. I Mohammed Saeids frånvaro gjorde Crespo inget misstag från 11-meterspunkten.

De flesta målchanserna kom sedan i andra halvleken för respektive lag. Vid ett Gais-inlägg fick hela fyra grönsvarta stå omarkerade, men den som nickade fick inte bollen på mål. Oscar Jansson gjorde en kanonutrusning och närräddade ett farligt skott. Berishas långa ben räddade ÖSK vid flertal tillfällen.

ÖSK då? Ja, Crespo kommer nog gräma sig i natt. Tre jättelägen brändes från hans sida och mest förgrymmat var det väl när han hade att spela både Atashkadeh och Yasin, som sprungit sig fria på högerkanten. Istället valde Crespo att gå själv till vänster och chansen rann ut i sanden.

Så egentligen har matchen kunnat sluta 3 - 3.

Spelarbetygen då? Bäste ÖSK-spelare får bli Berisha, som räddade ÖSK vid flera tillfällen. Hoppas bara att smällen mot huvudet inte var så farlig än att han kan vara tillbaks om en vecka. Det kan ha varit hjärnskakning och Berisha bars ut på bår efter nickduellen.

Tobias Nilsson på mittfältet visade inte tillräckligt offensiva kvaliteer som behövdes och avsaknaden av Saeid var stor. Det var egentligen på mitten som ÖSK tappade två poäng. Mittfältet var hyfsat bra på att hålla i boll, men det skapades inte så mycket konstruktivt. Och med så många passningar mellan lagspelarna är risken alltid stor för felpass, vilket ju faktiskt stjälpte laget vid ett tillfälle och höll på att göra det vid ytterligare sekvenser.

Men som sagt, så länge som man inte förlorar så ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar