lördag 13 april 2013

Övertygande 4 - 0-seger

Årets premiär blev något enklare för KIF Örebro än den förra året då man föll mot blivande mästarlaget Tyresö med hela 0 - 7. I dagens match hade man istället nykomlingarna Mallbacken, från Sunne, på hemmaplan och det skulle till slut bli en enkel seger med hela 4 - 0.

Detta mycket beroende på den smakstart laget fick med 1 - 0 redan i den tredje minuten, då Sanna Talonen höll sig framme efter ett inlägg från vänsterkanten. Resten av halvleken blev dock inte lika enkel och även om KIF ägde spelet så släppte Mallbacken inte till någonting. Förutom då alldeles i slutet när Sarah Michael fick en långboll att springa på och behärskat kunde bredsida in 2 - 0. Även detta anfall kom på vänsterkanten där det verkade som att KIF hade något enklare att komma fram.

Det var egentligen en närmast hundraprocentig utdelning med två mål på två chanser. Däremellan hade det mest varit ställningskrig mitt på plan. Mallbacken hade några enstaka attacker, och även de föredrog vänsterkanten, men KIF-försvaret var väl samlat. Backarna ägde ett bra samarbete och hjälpte varandra när någon hade gått bort sig. Det ser solitt ut inför framtiden. Det farligaste för Mallbacken var en dubbelhörna i den 28 minuten och enda gången som Stephanie Labbé fick sättas på prov.

Förmodligen hade tränare Rickard Nilsson gett offensiva order i paus för i andra halvlek var det mer spel framåt. Man kunde spela avslappnat med en 2-0-ledning i ryggen, medan Mallbacken var tvungna att satsa för en reducering. I den 63 minuten var det så dags för 3-0 genom en påpasslig Irena Martinkova, efter att Sarah Michael strax innan hade varit ensam med målvakten.

Vid 3 - 0 kändes det stabilt och publiken väntade säkert på mer. Chanserna radades upp och 4 - 0 skulle också komma, återigen genom Sarah Michael. I slutet av matchen hade hon även ett ribbskott. Sarah blev förstås vald till matchens bästa KIF:are och var nära ett hattrick flera gånger. De bägge tvillingarna från Tjeckien visade prov på bra spelförståelse och bollbehandling. De kommer bli oerhört värdefulla för laget, och kan täppa till luckan efter Marie Hammarström ju mer de kommer in i laget.

Mallbackens nummer 10 Julia Karlenäs blev vald till sitt lags bästa spelare, men jag och fler på läktaren hade ögonen på nummer 7 Mimmi Larsson. En tjej som var väldigt snabb med boll och egentligen det enda riktiga hotet mot KIF-försvaret. Frågan är hur länge hon får bli kvar i värmlandslaget?

Nu väntar Umeå borta härnäst för KIF, en betydligt svårare uppgift. Men de 660 i publiken blev varma i hjärtat efter den andra halvleken mot Mallbacken, även om inte kroppen var det i vårkylan.