lördag 1 september 2012

Grattis KIF!

Vilken lyckovecka för KIF Örebro! Förra lördagen en välbehövlig 1-0-seger hemma mot Jitex, i veckan grönt ljus för ekonomin och idag en överraskande trepoängare borta mot forna mästarlaget Umeå IK. Dock tog även AIK oväntat en poäng och är bara två vinster från att gå om örebroarna. AIK har dock inget lätt motstånd kvar, möjligtvis vinstchanser mot Piteå och Jitex. Om KIF Örebro skulle kamma noll framöver så räcker det med en vinst för AIK för att få till en rysarmatch i den sista omgången 3 november då solnaiterna kommer till Behrn arena. Men då ska man veta att örebroarna har kvar att möta både bottenlaget Djurgården borta och Piteå hemma. Inte för att ta ut något i förskott, men dagens seger luktar nytt allsvenskt kontrakt. Grattis!

Kontrasterna mot herrarnas allsvenskar är slående. Istället försvagas hela tiden ÖSK-lagets chanser. Positivt är i alla fall att hörnmålen börja droppa in sent om sider. Där har tydligen P-O Ljung hittat ett bra anfallsvapen. Tre stycken nickhörnmål på bara drygt en månad.

Ett annat positvit ämne är lånet "Crespo" som dock ännu verkar vara en oslipad diamant. En färdigslipad variant hade satt de bägge chanserna mot Djurgården. Men frågan är om ÖSK får disponera honom även i superettan?

Superettan ja, för det blir det med största sannolikhet, även om det finns drömmare. Att aldrig ge upp hoppet kan tyckas vara en god egenskap, om än i detta fall något blåögd, när realisten säger något annat. Crespo håller huvudet högt och har tror fortfarande att ÖSK kan ordna nytt kontrakt. Att en spelare säger så tyder på professionell inställning, det hör till. Det är samme Crespo som sagt att han inom några år ska spela i Champions league. Det ska väl vara med AIK i så fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar