fredag 6 juli 2012

Ljung-effekten

För bara månad sedan var Sixten Boström fortfarande tränare för ÖSK-laget, vars siffra i vinstkolumnen i tabellen fortfarande lyste 0. Genant, alarmerande och högst olycksbådande. ÖSK-ledningen blandade och gav och nu har man plötsligt en ny tränare och sin första seger. Per-Ola Ljungeffekten visade sig direkt och nu kan manskapet spela mer avslappnat mot Malmö FF på måndag. Man har redan visat att det går att vinna i år och det är ingen direkt som väntar sig något under mot skåningarna.

Det måste kännas skönt för spelarna att ha det rätta flytet för en gångs skull. Utvisningssituationen mot Gais var 50/50, men utföll till ÖSK:s fördel, att få avgöra på övertid, dessutom med stolpe in. Dessutom höll man andan när Jonas Sandqvist räddade när en fri gaisare kom ensam mot målet i slutet. Men var han inte offside?

Att tränare Per-Ola Ljung var oerhört lättad och glad är förståeligt. Men att han inte var så där sprudlande euforisk som många av spelarna och supportrarna är naturligt. Dessa har ju sett hur oturen grinat dem i ansiktet under hela våren, vilket Ljung sluppit.

Men återigen har man sett vad det gör att byta tränare i ett utsatt läge. Laget får en nytändning, spelarna får höra en ny röst i omklädningsrummet efter ibland åratal av samma stämma kring matcher och träning. ÖSK brukar vara ett höstlag och kan mycket väl bli det i år också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar