torsdag 16 juni 2011

Två sena ÖSK-mål, igen

Rubriken åsyftar inga kvällsmåltider på McDonalds. Nej, återigen visar ÖSK styrkan i att spela varje halvlek fullt ut. Förstasidan i dagens Läns-Posten, alltså pappersversionen, innehåller en puff med samma innehåll som denna rubrik. Men då åsyftades trelleborgsmatchen i måndags. Nu var det alltså även två sena ÖSK-mål i gårdagens cupmatch mot Åtvidaberg, den som de svartvita vann med 3-0 på Kopparvallen i Östergötland. På grund av papperstidningens tidiga pressläggning finns inga möjligheter till rapportering från den drabbningen, mer än här på nätet.

Från i måndags rapporterades även att Magnus Wikström stod för det förlösande 3-2-målet och tidningen visar en glad målskytt. Även denna bild går att återanvända i nätversionen eftersom backen Wikström återigen blev matchhjälte. Nu tillkom 0-1-målet också i samband med en hörna, men denna gång fick mäklare Wikström en ren huvudträff på bollen. Detta var det sista som hände i första halvlek och snacka om att närkingarna har flyt just nu. Men ett bra lag har ofta tur.

Första halvleken hade annars präglats av åtvidabergschanser, med bland annat ett stolpskott och ett friläge. Men John Alvbåge har återigen visat på en växande form. Det kanske innebär en extra kick att bli far, nybliven pappa som han är för tredje gången. Där får vi verkligen hoppas på fortsatt tillverkning.

Fortsatt måltillverkning i samma takt får det också gärna bli på lördag, då ÖSK åker ner till Halmstad. Kanske laget kan nå tvåsiffrigt på en vecka? Nej, det är förstås absolut inget krav. Det räcker gött med 0-1 och en trepoängare, med mål i 94:e minuten.