måndag 9 maj 2011

Helsingborg rycker




Efter sju spelade omgångar av allsvenskan har Helsingborg gjort ett litet ryck, liknande det förra året. Men då var det större och då hade man 19 av 21 poäng. I år har skåningarna 17 poäng, 4 före en trio på 13.

Jämfört med ÖSK är skillnaden 7 poäng, vilket det också var förra året. Så med andra ord har närkingarna hyfsad kontakt med toppen, förutom med HIF, trots alla poängtapp de senaste omgångarna. På söndag väntar mardrömsmotståndarna Malmö på bortaplan och ska malmöspöket försvinna någon gång så är det väl nu. Det skulle komma otroligt lägligt.




Degerfors fortsätter sin succé på bortaplan. Den tredje raka uddamålssegern kom på söndagen och nu hakar man på Assyriska i toppen. Även ifjol låg man bra till i början av säsongen, men tappade så småningom. Tränaren Patrik Werner (bilden) hoppades innan säsongen på en liknande start i år, men att man skulle lära sig av fjolårets misstag och istället bita sig kvar där uppe. Nu är man alltså där och nu återstår alltså att se vad man lärt från 2010.

KIF Örebro har återigen visat sig svårslagna, nu efter 1-1 hemma mot Kristiansstad. Örebroarna har bara förlorat en match, men samtidigt bara vunnit en. Det är egentligen för lite om man har ambitionen på de första platserna. Men man kan se en del likheter med ÖSK, det är flera nyförvärv som måste slussas in i maskineriet. Sarah Michael med fler måste få sin tid. Det gäller att ha tålamod.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar