söndag 24 april 2011

Toppmatch på Behrn arena






Det fina påskvädret håller i sig och annandagen väntas bli lika strålande som tidigare dagar. Detta är väl upplagt för en riktig publikmatch när ÖSK tar emot Helsingborg klockan 15.00. Årets bästa publiksiffra månne och den borde kunna bli bortemot 12 000. Om nu inte påskresor och sommarstugor sätter hinder ivägen.





När man ser en flygbild på den gamla Eyravallen med sina fjuttiga träläktare har man svårt att tänka sig att över 20 000 såg ÖSK-Degerfors 1961. Men förmodligen var det många då som inte såg vad som utspelades på planen. Alla eventuellt 12 000 i morgon kommer garanterat se vad som sker. Däremot ser inte alla vad som händer på storbildsskärmen och i rättvisans namn borde ytterligare en sådan monteras upp någonstans.





Teoretiskt sett kan ÖSK gå upp i ensam serieledning vid en storseger, men många är säkert nöjda med enbart 3 poäng vilket skulle innebära fyra lag på totalt 12 poäng efter fem ronder. Detta efter att MFF välbehövligt åkte på årets första stjärnsmäll (hoppas det blir fler). Det ska också bli intressant att se om IFK Göteborg orkar resa sig efter den bedrövliga inledningen. I morgon väntar Kalmar hemma.





Det var många som trodde att KIF:s första seger i damallsvenskan skulle komma i lördags. Särskilt efter 2 - 0 en bit in i första halvleken. Den som inte trodde det var Jitex-spelaren Annica Sjölund, för hon ensam ändrade ställningen till 2-2. Nåväl, KIF är obesegrat på hemmaplan och har gjort mål i varenda match. Segrarna kommer säkert. Men det blir svårt den 1 maj då pånyttfödda Umeå står på programmet på bortaplan.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar