torsdag 21 april 2011

Full pott i Göteborg - igen

ÖSK:s bortaspel fungerar bra just nu kan vi konstatera. Kvällens 2-1 mot Häcken på Rambergsvallen var en väl utförd arbetsseger. Och Alvbåge: - Bjud Astvald på påskmiddag i morgon.

Anledningen är den prakttavla som han gjorde sig skyldig till vid ställningen 0 - 1 strax före paus. Men John Alvbåge räddades av Marcus Astvalds segermål i andra halvlek.

Matchen sågs i glada vänners lag på restaurang Pitchers på Engelbrektsgatan i Örebro. Någon i sällskapet påminde om att ÖSK aldrig lyckats vinna när matchen setts ute på lokal och längtade efter den första "krogsegern". Efter en smakfull hamburgare och ÖSK-ledning i första halvlek beställdes en glassefterrätt in, för som vi sa till servitrisen:
- Vi måste ju fira att ÖSK är i ledningen. Så länge det varar ... (var det någon som insköt).

Orden hade knappt uttalats innan Häcken kvitterat och servitrisen kom tillbaks och undrade om hon skulle avbeställa glassen. Men den fick bli en tröst i bedrövelsen istället.

För visst var det tungt att de svartvita skulle tappa sin ledning efter att ha ägt första halvlek. Statistiken på Canal +-sändningen berättade dock att Häcken hade haft 55 - 45 i bollinnehav, vilket ingen av oss trodde ett dugg på. Visserligen var halvleken sedd med ÖSK-ögon, men ändå.

Därför var det så otroligt skönt att närkingarna kunde resa sig efter bakslaget mot Gefle och visade återigen att man är ett topplag att räkna med. Eller som någon sa:
- Hade de vunnit mot Gefle, så hade de bergis fått stryk mot Häcken.

Det ligger mycket i det påståendet. Ibland kan det vara nyttigt att förlora, som också Sixten var inne på efter måndagsförlusten.

Förmodligen är det dubbelt skånskt i topp efter fyra omgångar, vilket också många tippat. Men efter den femte omgången kan det se annorlunda ut. Helsingborg möter ÖSK borta och Malmö har Elfsborg på bortaplan.