söndag 12 augusti 2018

Troll i boll

Det vill sig inte för ÖSK under höstsäsongen. Mot BP hade man gott om chanser för att vinna matchen, men det där lilla sista fanns inte. Kan tänka mig att Nasir Besara hade svårt att somna efter lördagsförlusten. Så många lägen han hade, där han normalt sett gör mål. Men det är signifikativt med ÖSK, är inte Besara i slag så är inte heller laget det. Hans målskytte är oerhört betydelsefullt för framgångarna.

Nu har det satt sig i huvudet tydligen, för hela laget. Man förde spelet och kom in i boxen flera gånger. Däremot BP hade väl i stort sett bara två målchanser, varav de satte den ena. Det var i matchens 58 minut som Martin Lorentzon felpassade och där Eric Omondi var på passligt framme och gick mot mål. Nye mittbacken Viktor Traneberg hade svårt att få stopp på Omondi som framgångsrikt testade ett långskott, som var otagbart för Oscar i ÖSK-målet. En större målchans hade BP i den första halvleken då Markus Gustafsson missade öppet mål.

Nej, ÖSK-lägret får sätta sig ner nu och försöka analysera hur man ska kunna komma på banan igen. Varför inte titta på någon av vårmatcherna på video för att se hur man lyckades då? Kanske bortamatchen mot Östersund, som var perfekt genomförd. Det kan behövas eftersom man har två svåra bortamatcher framför sig nu, Hammarby och Kalmar.

Man trodde att Nordin Gerzic tidigare frånvaro i tre matcher var anledningen till kräftgången, men nu var han ju tillbaka och det lyckades ändå inte. Så det var inte där som felet satt. Tydligen är det djupare än så. Och det klart, Kennedy Agboananike saknas ju, av vilken anledning är svår att utröna. Kanske håller han på att bli såld till Norge och då inte vill riskera att bli skadad innan? En spekulation som förklarar att ÖSK tagit in tidigare målsprutan Johan Bertilsson. Egentligen behövs bägge två spelarna för att klara upp den prekära situationen som laget nu hamnat i. Det är tur att vårsäsongen gav så många poäng, som nu får väga upp i tabellen.

Och kanske det är så som en granne sa till mig, f.ö. en inbiten ÖSK:are. "Vi får nog förlika oss med att ÖSK ska ligga någonstans 10:a eller 11:a i tabellen. Det är liksom deras lott."

Ja, så har det väl varit genomgående under alla år. ÖSK är det enda laget bland de etablerade som aldrig vunnit guld. Då och då, kanske någon gång per decennium, har Svartvitt varit ett topplag. Som 1994 och 2010, och det är väl sådant ÖSK:supportrarna får minnas tillbaka på, i brist på andra framgångar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar