måndag 28 maj 2018

0-0 i första och sista vårmatchen

Drygt en tredjedel av allsvenskan i fotboll har spelats och man kan nu summera inför VM-uppehållet.
Efter förra matchen, den mot Kalmar hemma, ställde jag frågan till ÖSK:s tränare Axel Kjäll om en sammanfattning av vårsäsongen. Egentligen ville han vänta till efter den sista matchen mot Brommapojkarna, den som spelades i går och slutade 0-0.
 
En ganska ointressant match egentligen, där lagen hade varsin halvlek, så Kjälls sammanfattning kan nog få gälla även efter den.
 
Att Kjäll berömde sitt ÖSK är bara att instämma i, och laget har gjort några riktigt starka vändningar i ett par av matcherna. Även om man inte borde ha satt sig i den situation man gjorde mot Dalkurd hemma.
 
Sedan har vi ju den här omdiskuterade matchen mot Hammarby, med utvisningarna. Vid fullt manskap hade ÖSK absolut tagit poäng, antingen en eller tre.
 
Mot Djurgården hade man oturen att få möta dem när de fått upp ångan i järnkaminerna. I början av serien var de lättare att tas med och då hade ÖSK säkert klarat sig från nederlag.
 
Men endast två förluster på elva matcher är ju klart godkänt, och snudd på succé för Kjälls mannar. Åtminstone efter förutsättningarna. Nyförvärven var få och truppen tunn, men ändå har det lyckats så bra, hittills.
 
Nu vet vi ju inte hur det går om Nahir Besara försvinner under VM-uppehållet, en spelare som blir svår att ersätta i så fall.
 
Lustigt nog inledde och avslutade ÖSK med 0-0-matcher. Annandag påsk, den andra april mot GIF Sundsvall borta, och nu i går mot BP, också på bortaplan.
 
Det var ju så de flesta experter trodde det skulle se ut för Svartvitt i år. En poäng möjligtvis, mot tippade bottenlag. Och få mål, särskilt efter den målfattiga försäsongen.
 
Men vad roligt det är att ha fel ibland, särskilt om det blir åt det hållet. Dock vill man ju inte ta ut något i förskott, höstsäsongen innehåller många svåra bortamatcher.
 
Till sist lider man med Liverpools målvakt, Loris Karius. Det första och tredje baklängesmålet måste vara rena mardrömmen för en målvakt, och nu i absolut sista matchen av Champions League, inför hela världens blickar. Till råga på allt har han fått ett dödshot på sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar