söndag 4 mars 2018

ÖSK är som katten - har nio liv

ÖSK:s fortsatta liv i Svenska cupen hängde ytterligare på en skör tråd, mot IFK Norrköping. Också  denna  gång gjordes det avgörande målet på tilläggstid. ÖSK vann sin grupp på minsta möjliga vis, inte på poäng, inte på målskillnad, utan på ett mål mer gjort än Helsingborg.

För Helsingborg vann också med 3-0  mot Tvååker, men fick endast 1-1 mot Norrköping, medan ÖSK fick 2-2 mot samma lag. Och det var ju nära att Helsingborg vann första matchen mot IFK, där de tappade sin ledning, också på stopptid.

Det har alltså varit en synnerligen rafflande gruppserie denna gång, med lyckligt slut för ÖSK:s del. Cupsviten håller i sig, och man lär inte ha förlorat sedan cupfinalen mot IFK Göteborg för några år sedan. Och nu är man alltså i kvartsfinal, eller "två segrar från final" som cuphjälten Rogic uttryckte det.

I första halvleken hade ÖSK en del chanser, bland annat med Sebastian Rings skott. Efter paus blev det mest hemmalaget IFK. Oscar Jansson var sjuk och hade ersatts av Mathias Karlsson, som dock blev ställd på Norrköpings nickmål strax efter pausen.

Nahir Besara kvitterade omgående på det vis som blivit lite av hans signum, ett överraskande distansskott snyggt placerat alldeles under ribban. Därefter radade Norrköping upp chanser och skott, ett riktigt eldprov för reservmålvakten.

Men så i den 83:e minuten var man beredd att säga att "släkten är värst" då Kalle Holmberg gjorde det surt för sina före detta lagkamrater. Dock en bra prestation där han gick runt hela försvaret för att hitta skottläge, och kunde till slut få till en lyra över målvakten, 2-1.

Men Filip Rogic skulle alltså få sista ordet med 92 minuter på klockan och 2-2, på ett skott som påminde lite om Besaras. Där ser man att det lönar sig att skjuta mer, något som saknades mot HIF senast. Söndag klockan 19.30 lottas kvartsfinalerna.