söndag 13 augusti 2017

Äntligen en seger igen

Efter tre oavgjorda matcher är nu ÖSK åter i vinnarspåret igen. Starkt ikväll att vända underläge till 2-1-seger borta mot Jönköping. På elva matcher har ÖSK:arna bara förlorat en, den mot Hammarby borta den 8 juli. Dessförinnan var det förlusten mot Sundvall hemma den 17 maj, ett lag som man har svårt mot och som väntar borta i slutet av månaden. Men först publikmatchen hemma mot Bajen nästa måndag. Då måste det väl bli 10 000 på Behrn arena.

Segern över J Södra ikväll innebär ett avancemang förbi både IFK Göteborg och Elfsborg i tabellen, två lag som möts i morgon. Men helt klart är att Svartvitt fått stort andrum ner till kvalstrecket. Och att man visar sig vara så svårslagna tyder på att det blir allsvenskan även nästa säsong, något som det fanns tvivel om i maj.

Men det började inte så bra för ÖSK. Ett inlägg i mitten av Fredric Fendrich kom Tommy Thelin högst på och lyckades nicka in 1-0 bakom Oscar Jansson, som var på bollen något. På reprisen såg man dock att linjedomaren gott och väl hade kunnat blåsa för offside. Men det var hårfint och inte lätt för den orutinerade linjemannen.

ÖSK hade det mesta av spel och målchanser där Michael Omoh stod för flest farligheter. Vid ett tillfälle fick han in bollen mot en fri Kennedy Igboananike, som dock missade i avslutet. En kvittering låg ändå i luften och skulle komma i den 39 minuten. De bägge frisparksskyttarna Besara och Gerzic stod uppställda utanför straffområdet. Man förstod att Nordin skulle lägga den eftersom Nahir la den förra. De brukar ju köra varannan. Men man förstod aldrig att Nordin skulle skulle lägga bollen i en lucka i muren istället för att lyfta över densamma. Denna påpasslighet betydde 1-1.

Även i den andra kom Omoh fram i ett ypperligt läge och klackade över till Kennedy, som inte heller denna gång fick bollen över mållinjen. Men det fick precis Filip Rogic i den 73 minuten. Efter en hörna nickade han mot mål, men där den försvarade Jönköpingsspelaren var över mållinjen när han räddade. Detta betydde 1-2 vilket skulle bli slutresultat efter en spännande avslutning med fem tilläggsminuter, där Oscars räddningar också räddade tre poäng.

Bra var föruom nämnde Oscar även Brorsson, Gerzic och  Omoh. Hela laget ska ha klart godkänt och efter 1-2 höll man skickligt i bollen. Kring den 78-79 minuten kunde man räkna till säkert 25 ÖSK-pass i följd utan att J Södra fick låna bollen.