söndag 15 maj 2016

Dramatik på högsta nivå - igen

På mindre än en vecka har ÖSK bjudit på osannolikt gastkramande dramatik i slutsekunderna. I måndags hemma mot Hammarby då Jacob Rinne räddade tre poäng åt klubben i matchens sista händelse. Idag var Erik Moberg den store hjälten, efter sitt 1-0-mål i den 95 matchminuten.

Efter Hammarbymatchen skrev jag "bara för det blir det väl 0-0" om dagens hemmamatch mot Elfsborg. Detta eftersom ÖSK radat upp hockeyresultat den senaste tiden och att matcherna mot boråsarna brukar bli målrika. Men naturligtvis är jag glad att jag hade fel, även om det var rätt i 94 minuter. För så där är det med fotbollen, den är oftast oförutsägbar.

- Det känns bara konstigt. Det brukar vara mitt lag som råkar ut för så där snöpliga förluster i slutsekunderna, påpekade Alexander Axén, som naturligtvis var otroligt lättad.

Han berättade också att laget denna vecka har hunnit med att lägga in tre träningspass med extra fokus på försvarsspelet. Det gav resultat i och med årets första nolla. Skönt för Rinne att slippa kröka rygg, som han fått göra hela 16 gånger i år.

Axén var nöjd med ÖSK:s spel fram till Elfsborgs utvisning i den 69 minuten. Det är inte alltid som det är så lätt att spela med en man mer. Det blir ett helt annat spel och risken för motståndarkontringar kan bli uppenbar. Nu var inte Elfsborgs anfall särskilt farligt denna eftermiddag och det känns verkligen skönt att rättvisa skipades, även om det var i grevens tid.

ÖSK vann avsluten på mål med hela 13-5, plus Crespos kanonskott i kryssribban. Några minuter tidigare hade han en ypperlig chans ensam med Elfsborgsmålvakten danske Kevin Stuhr Ellegaard. Fri med målvakten var även Maic Sema i den 19 minuten, men där Kevin gjorde en fantomräddning. Denne gjorde flera klassräddningar och lyckades hålla Elfsborg kvar i matchen. Ända till i slutsekunderna alltså.