söndag 27 juli 2014

DG – spelaren för dagen


Inhopparen Daniel Gustafsson blev poängräddare denna gång, när inte Marcus Pode levererade. Pode var anmärkningsvärt anonym och inte alls lika mycket på hugget som han varit i tidigare matcher. Men det förstås, det verkade vara dagens taktik att slå de flesta bollarna på Crespo och då hade inte Pode så mycket att jobba med. Dock kommer Crespo mer och mer, och hade det bara stämt bättre i hans bollmottagningar vid några tillfällen hade det kunnat resultera.

Precis som i förra söndagens möte lagen emellan var det Helsingborg som tog ledningen i den första halvleken. Om förra söndagens mål kändes onödigt så var detta sju resor värre. Ett exempel på dålig kommunikation målvakt och försvarare emellan. Helsingborgs David Accam kommer fram på vänsterkanten och får bara halvträff med sitt skott, och bollen rullar sakta mot ÖSK:s målvakt Rinne. Robert Åhman-Persson tror då att Rinne ska ta bollen, och slutar attackera Accam. Möjligtvis är RÅP rädd att orsaka en straff och väljer att förlita sig på Rinne, för någon annan förklaring kan inte hittas till hans stora passivitet. Rinne får inte grepp om bollen och Accam lyckas få ut en passning till Mikael Dahlberg som enkelt kan lägga bollen i öppet mål till de drygt 8 000 helsingborgarnas stora förtjusning. Ett hårt slag för ÖSK när endast tre minuter återstår av halvleken.

Bortalaget hade nämligen så långt hållit spelet uppe bra och hade ett procentuellt spelövertag. Dock noterade endast ett avslut. Nordin Gerzic var mycket bättre än i förra mötet och Ahmed Yasin springer och sliter som vanligt, liksom Patrik Haginge. Konstigt nog var Hasani inte ens med på bänken, och hade varit ett bra alternativ som inhoppare till Pode i den andra halvleken. Magnus Wikström fick tyvärr utgå pga en fotskada i den första halvleken, men duktiga försvarsspelare finns det gott om på bänken.

Även dagens 1-1-resultat får anses lika rättvist som förra söndagens, och Daniel Gustavsson hade bara varit inne i en minut innan han på ett snyggt avslut ordnade till det oavgjorda resultatet. Inlägget från Nordin var också strålande.


Efter segrar för både Mjällby och Halmstad så kryper dessa lag närmare. Lustigt nog är det också ÖSK:s närmast kommande motståndare. Snacka om sexpoängsmatcher!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar