måndag 30 september 2013

ÖSK har svårt att bli kvitt 1-1-sjukan

En ovana som håller i sig, 1-1 igen, nu mot Östersund borta. Skillnaden denna gång var att ÖSK inte utgjorde det spelförande laget. Resultatet är egentligen rättvist, lagen hade varsin halvlek. Östersund öppnade frejdigt för att vara ett lag på den undre halvan, men ÖSK var nog förvarnat efter matchen på Behrn arena i våras, då jämtingarna visade samma offensivlusta.

Dock hade hemmalaget mycket väl kunnat få backen Craig Barr utvisad efter drygt tio minuter. I en situation då han har Marcus Pode efter sig tittar Östersundsspelaren upp snett bakåt och sätter en armbåge rakt i ansiktet på Pode. Svårt att se för domarna, särskilt linjedomarn, som absolut inte har den vinkeln. Svårt även för åskådaren, men på reprisen ser man att ojustheten absolut verkar vara avsiktlig. Detta var dock inget som tv-kommentatorerna ville medge, kanske med risk för att verka partiska.

Nåväl, bara för att Östersund hade spelet så saknades inte ÖSK-chanser. I den 35:e minuten hittade Magnus Wikström Daniel Gustafsson med en läcker öppnande passning. Denne fick dock inte grepp om bollen som gick ut till hörna. Bollen nickades sedan ut av hemmaförsvaret rakt i gapet på Marcus Pode som fick på ett kanonskott, där Östersundsmålvakten var med på noterna med en utboxning. Returen fångades upp Ahmed Yasin som sköt strax över.

Så i slutet av halvleken händer sådant som inte får hända. ÖSK släpper till ett inlägg där Daniel Björnquist kommer på mellanhand och där Östersunds Jamie Hopcut kan nicka in 1-0.

I andra halvleken ryckte faktiskt ÖSK upp sig och efter 10-15 minuter hade man skapat några riktigt bra anfall. Ett av dem resulterade i 1-1. Magnus Wikström drev upp bollen och spelade in mot Shpetim Hasani, som elegant klackade bollen vidare till en fri Kalle Holmberg. Oerhört skönt för Kalle att få sätta den, han som missat flera lägen i de senaste matcherna.På övertid fick Holmberg också till en nick i stolpen, där dock hemmamålvakten var väl medveten om bollen.

I nästa omgång får vi hoppas att Falkenberg gör sitt och vinner uppe i Sundsvall, samtidigt som ÖSK borde kunna bärga tre poäng mot bottenlaget Landskrona. Det är egentligen konstigt, i våras hade en sådan match varit given på förhand. Men nu på hösten finns inga dylika matcher längre.