fredag 6 maj 2011

Ännu ett slag i ansiktet



Att vara ÖSK:are gör ont i dessa tider. Två käftsmällar på en vecka. Frågan är vilken som var värst. Min kollega Johan Petterssons rubrik i krönikan i papperstidningen i torsdags löd "Det kan gå precis hur som helst". Jag instämde helt och delade känslan. För veckans ÖSK har inte känts stabilt.


------------------------------------------------------------------------------------


Hur kunde det nu bli så här? Det är säkert fler som undrar. ÖSK får inte in bollen och resultaten går emot laget. Bollinnehavet har varit stort i många matcher och laget visar stundtals högklassig passningsfotboll. Ambitionerna är höga och man vill väldigt mycket. Just detta bäddade för de två baklängesmålen mot Kalmar.



---------------------------------------------------------------------------------------


Innan det första var man (tror det var Nordback) allt för ivrig att få iväg ett skott. Bollen hade istället kunnat gå ut till högerkanten och det hade då blivit en klar målmöjlighet. Chansningen att skjuta utmynnade istället i Kalmars kontringsmål. Och det var inte offside. Efter att ha sett situationen i repris är det givet. Innan andra målet var Almebäck alltför het i en situation att han sprang förbi och missbedömde bollen.

-----------------------------------------------------------------------------------------



Liksom mot Helsingborg och AIK gör försvaret gör ett misstag, men egentligen ska laget ha råd med det. Den stora bristen finns istället i det offensiva straffområdet. Det gäller att hitta vägar genom motståndarförsvaret. Med 72% i bollinnehav borde de svartvita ha skakat fram fler chanser och under andra halvlekens första kvart var det spel mot ett mål.

--------------------------------------------------------------------------------------------


Förra året låg Nordin Gerzic´stora genombrott bakom ÖSK:s fina prestationer och den slutliga tredjeplatsen. Kihlberg och Bedoya gör ett stort arbete på mitten, men har inte Gerzic´kreativitet och spetsfarlighet. Det blir lite för omständligt. Där är ÖSK väldigt sårbart.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Härligt att se Paulinhos frisparkar. De är gudomliga. Wowoah har också en bra fot ibland, men han skulle ha överlåtit det fina frisparklsläget i andra halvlek till brassen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar